درمان متاستازهای سرطان پروستات

گسترش سرطان به سایر اندام های بدن متاستاز می گویند.. متاستاز سرطان پروستات به استخوان‌ها یا غدد لنفاوی، به کبد یا ریه‌ها  امری معمول است. متاستاز به سایر اندام‌ از جمله مغز کمتر اتفاق می افتد.

سرطان پروستات در زمان متاستاز هنوز هم سرطان پروستات است، مثلا، سرطان پروستات متاستاتیک در استخوان ران، سرطان استخوان نیست. سرطان پروستات متاستاتیک در استخوان، همان سلول‌‌های سرطانی موجود در پروستات را دارد.

سرطان پروستات متاستاتیک نوع پیشرفته ای از سرطان است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد، اما می‌توانیم آن را کنترل کنیم. خبر خوب اینکه بیشتر مردان مبتلا به سرطان پروستات، سال‌ها زندگی عادی دارند.

درمان سرطان متاستازهای کانسر پروستات با لوتیشیوم-177 PSMA

لوتیشیوم -177 یک رادیودارو است که ذرات رادیو اکتیو از آن ساطع می شود. درمان سرطان با لوتیشیوم که دارای رادیو اکتیو است به سلول های خاص تومور پروستات وصل می شود و این سلول های سرطانی را از بین می برد. همچنین لوتیشیوم -177 PSMA ای که توسط سلول های تومور جذب نشوند از طریق عرق، بزاق، ادرار و مدفوع از بدن بیمار خارج خواهد شد.

آمادگی های لازم قبل از شروع درمان

بیمار قبل از شروع درمان سرطان متاستازهای کانسر پروستات  نیاز به یک اسکن جهت تصویربرداری اولیه تومور دارد. در این اسکن اندازه و ابعاد تومور و سایر موارد مربوط به شکل و جایگاه تومور در بدن مشخص خواهد شد.

بیمار نیاز به تست خون دو هفته قبل از شروع درمان دارد. همچنین سه اسکن مجزا در زمان های 24 ساعت، 48ساعت، و 72 ساعت پس از درمان انجام خواهد شد. در نهایت یک آزمایش خون دیگر در حدود 2 هفته و 6 هفته پس از درمان باید انجام شود.

نکته: برای شروع این درمان نیاز هست که شیمی درمانی حدود چهار هفته متوقف شده باشد.

روند انجام درمان با لوتشیوم به چه صورت است؟

درمان به صورت وریدی انجام می شود. دارو از طریق یک رگ در حد چند دقیقه انجام می شود. همچنین داروی ضد تهوع نیز قبل از شروع درمان با بیمار داده می شود. بیمار در یک اتاق ایزوله برای جلوگیری از تابش اشعه به مدت 24 ساعت نگهداری خواهد شد. در 12 ساعت مقدار زیادی از مواد رادیواکتیو از طریق ادرار از بدن دفع می شود.

آیا مخاطرات برای اطرافیان بیمار وجود دارد؟

بله، با توجه به وجود ماده ی رادیو اکتیو ف خطرات تشعشعات هسته ای برای اطرافیان بیمار وجود دارد. در نظر داشته باشید این دارو برای شما بصورت درمان عمل میکند اما برای اطرافیان مضر می باشد پس با دقت موارد احتیاط را رعایت کنید.

  • دو بار کشیدن سیفون توالت پس از هر بار استفاده از سرویس بهداشتی. (به دلیل دفع مواد رادیواکتیو از ادرار)
  • - پرهیز از هر نوع تماس با کودکان و بانوان باردار به مدت 3 روز.
  • به مدت 3 روز از تماس نزدیک با سایرین خودداری کنید
  • به مدت سه روزاز استفاده مشترک از تخت با دیگیری پرهیز کنید.

اثرات جانبی

بیشترین شکایت بیماران تهوع می باشد. که به منظور جلوگیری از آن داروی ضد تهوع تجویز می شود. همچنین اثرات جانبی که به صورت موقت ممکن است پیش بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ریزش مو، کاهش عملکرد کلیه و غدد بزاقی، کاهش گلبولهای سفید خون و خستگی.

 

 

 

  • به اشتراک بگذارید:

0 دیدگاه کاربران

نظر خود را با ما در میان بگذارید